Blackjack stratégia

Az alábbiakban részletes áttekintést nyújtunk a Blackjack strategy sokféle vonatkozásáról, így könnyebben fogsz tudni eligazodni a lehetőségek között. Fontos tippeket fogsz olvasni a leírásban, amik minden igazi Blackjack játékos számára hasznosak. Elmagyarázzuk a játék alapjait, valamint egyes kombinációk valószínűségét és a fordulók lehetséges eredményeit. Az alapvető Blackjack stratégia mellett néhány plusz blackjack trükköt is bemutatunk. Ide tartoznak a különböző kezek játékának tippjei, valamint fogadási rendszerek, mint például a Martingale vagy a Fibonacci. Ezenkívül elmagyarázzuk a legfontosabb blackjack kifejezéseket, és néhány példát adunk a rossz stratégiákra, hogy mindenképpen elkerülheted őket.

A Black jack játék lehetséges eredményei

Bár a Blackjack rendkívül összetett játék, és sok Black jack játék stratégia és szabályok is léteznek minden körnek alapvetően csak 3 lehetséges kimenetele lehet. Ezért az alábbi táblázatban kiolvasható minden kimenetel, amire számíthatsz a Black jack játék során:

Kimenetel
Játékos nyer az osztó ellen
 • A játékosnak Blackjackje van, az osztónak nincs
 • A játékos közelebb áll a 21-hez, mint az osztó
 • Az osztó lapjainak értéke meghaladja a 21-et
Osztó nyer a játékos ellen
 • Az osztónak Blackjackje van, a játékosnak nincs
 • Az osztó közelebb áll a 21-hez, mint a játékos
 • A játékos lapjainak értéke meghaladja a 21-et
A kör döntetlennel zárul
 • A játékos és az osztó ugyanannyi pontszámot ér el
 • A játékosnak és az osztónak is Blackjackje van

Hogyan is kell játszani? - Blackjack szabályok

Főleg a kezdők számára, mindig ijesztő a szabályok megismerése. Bár, sokan úgy gondolják, a Blackjack szabályok rendkívül egyszerűek, mégis egy kicsit segítünk az alapok elsajátításában. Vágjunk is bele!

Először is, a játék célja, hogy az osztót legyőzzük. Ehhez csak annyi kell, hogy több pontot érjünk el nála, anélkül, hogy túllépnénk a bűvös 21 pontos értéket. Minden kártya rendelkezik egy számértékkel a ráírt számok szerint, illetve a képes kártyák 10 pontot, az Ász pedig 1 vagy 11 pontot fog érni.

A tovább haladáshoz fontos, hogy tisztázzuk a Blackjack szabályok néhány alapvető fogalmát:

Hit A "hit" kifejezést akkor használjuk a Blackjack szabályok szerint, ha másik kártyát akarunk húzni.
Stand (vagy Stay) Ha nem szeretnél több kártyát húzni, használd az "stand" kifejezést!
Double (vagy Double Down) A Blackjack szabályok alapján megduplázhatod a tétedet bizonyos helyzetekben. Csak egy kártyát tudsz húzni ilyenkor és nincs több lehetőség. Gondold át kétszer, mielőtt megtennéd!
Split Ha az első két lapodként kapsz egy párt, akkor általában a Blackjackben szétoszthatod őket. A kártyáid két külön lapra oszlanak, amelyeket az osztó keze ellen játszol meg egyszerre az adott körben.
Soft hand („Puha kéz”) A Blackjack szabályok „puha keze” egy ászból áll, aminek 1 vagy 11 pont az értéke. Ez lehet például egy kéz, A, 5, 4 kártyákkal. Ha itt húzol egy másik kártyát, soha nem lesz 21 pontnál többed, ami nagy előny.
Hard hand („Kemény kéz”) A puha kéz ellentéte a kemény kéz. Például az A, K, 5 kártyákkal rendelkező leosztásban az ász mindig 1 pontnak számít.
Insurance vagy Biztosítás Akkor használandó a Blackjack szabályok szerint, ha az osztó első kártyája Ász lesz és a következővel Blackjackje lenne. A játékos ilyenkor az oldalsó mezőn megteheti az eredeti tétjének felét, így, ha Blackjacket érne el az osztó, a játékos visszakapja 2:1 arányban a biztosítékát.

Black jack szabályok és a stratégiák használata

Itt olvashatod a Black jack szabályok stratégiai útmutató részét, ez a legfontosabb állomása a tanulásnak. Rengeteg információt találsz itt, de ne ijedj meg, csak egy pár dolgot kell átnézz, mielőtt elkezdenél játszani.

Mielőtt a stratégiába belemerülnél, meg kell állapítsd, hogy milyen típusú Black jack szabályok szerint játszol. Az első dolog, hogy hány paklival játszanak az asztalnál. A legtöbb programozó leírja ezt az információt. Utána tudd meg, hogy kell-e lapot húzzon az osztó a Soft 17-nél.

Black jack szabályok stratégia rendszerei

Már majdnem készen állsz, hogy olyan híres online kaszinókban játssz, mint a NetEnt, Playtech, RealTimeGaming és sok más. Amikor átolvastad a következőket, lépj tovább a játékhoz.

A Black jack stratégiák gyakorlása

Gyakorlat teszi a mestert, ezért lehetőséget adunk arra, hogy ingyen kipróbálhasd a játékot. Tökéletes lehetőség az alapvető Black jack stratégiák gyakorlására! Kipróbálhatsz néhány speciális stratégiát is, például a Martingale rendszert vagy a Blackjack duplázási stratégiáját. Az ingyenes vagy demo mód használatához és a Blackjack stratégiák gyakorlásához mindössze annyit kell tenned, hogy ezen az oldalon elindítod a játékot és kipróbálod magad.

Blackjack Klasszikus
Játssz pénzt

Egypaklis Blackjack strategia – Soft 17 és Hard 17

A játékmód szabályai: megduplázhatsz bármilyen két lapot, ha már kettéosztottad őket, akkor is, és feladni nem lehet. Az osztó NEM kell lapot húzzon 17-nél (S17 szabály). A következő szabályok szerint játszva őrületes -0.15%-os az esélyed.

Hogyha ugyanezek a Black jack szabályok, de az osztó húzhat a Soft 17-nél (H17 Szabály), a ház előnye nő egy kicsit, elérve a +0.04%-ot. Egypaklis Blackjack strategia – Soft 17 és Hard 17

A játékmód szabályai: megduplázhatsz bármilyen két lapot, ha már kettéosztottad őket, akkor is, és feladni nem lehet. Az osztó NEM kell lapot húzzon 17-nél (S17 szabály). A következő szabályok szerint játszva őrületes -0.15%-os az esélyed.

Hogyha ugyanezek a Black jack szabályok, de az osztó húzhat a Soft 17-nél (H17 Szabály), a ház előnye nő egy kicsit, elérve a +0.04%-ot.

Egypaklis Blackjack strategia – Soft 17 és Hard 17
 • A kereskedő kártyája

  Händlerkarte

 • Your hand

  A kártyáid

 • H

  Hit (vegyen egy kártyát)

 • S

  Álljon meg

 • D

  Duplázás

 • SP

  Hasított

 • H/SU

  Adja meg magát, ha lehetséges, különben vegyen egy kártyát

 • S/SU

  Adja meg magát, ha lehetséges, különben állítsa le

Kétpaklis Black jack szabályok – Soft 17 és Hard 17

Ugyanazokkal a szabályokkal, csak két paklival játszák, és az osztó meg kell álljon 17-nél minden esetben. Így a ház előnye +0.20%. Nem olyan sok!

Kétpaklis Black jack szabályok – Soft 17 és Hard 17
 • A kereskedő kártyája

  Händlerkarte

 • Your hand

  A kártyáid

 • H

  Hit (vegyen egy kártyát)

 • S

  Álljon meg

 • D

  Verdoppeln

 • SP

  Hasított

De a ház húzhat lapot 17-nél, akkor az előnye +0.40%-ra emelkedik.

4 paklis Black jack Szabályok – Soft 17 és Hard 17

Az internetes kaszinó szabályai változatlanok: bármilyen két lapot lehet duplázni és nem lehet feladni. Az osztó nem húzhat 17-nél. Ha ezt a stratégiát használjuk, a ház előnye +0.38%.

Ha az osztó húzhat 17-nél, az előnye +0.59%-ra emelkedik. Ez minden, amit erről a Black jack szabályok táblázatról tudni kell. Minden esetben kövesd ezt a stratégiát, hogy tökéletesen működjön.

 • Dealers up card

  A kereskedő kártyája

 • Your hand

  A kártyáid

 • H

  Hit (vegyen egy kártyát)

 • S

  Álljon meg

 • Ds

  Ha lehetséges, duplázzon, ha nem, akkor állítsa le

 • Dh

  Ha lehetséges, duplázzon, ha nem, vegyen egy kártyát

 • P

  Hasított

 • Ph

  Split if possible, otherwise Hit

 • Rh

  Ha lehetséges, ossza fel, különben vegyen egy kártyát

 • Rs

  Adja meg magát, ha lehetséges, különben állítsa le

 • Rp

  Adja meg, ha lehetséges, ha nem, akkor ossza meg a kártyákat

Sok profi ezeket a táblázatokat használja a 6 és 8 paklis játékoknál is, de több pakli mindig a ház előnyét növeli.

A Black jack szabályok: Switch játék

Ha ki szeretnél próbálni új dolgokat, ez biztos tetszeni fog. A ház előnye +0.58%, ha optimálisan játszol. Ez nem számít csalásnak, csak útmutatónak. Még jó, hogy senki nem látja, hogy mit csinálunk a nappaliban!

Többpaklis Blackjack stratégia táblázat

Ez a táblázat olyan játékokra jó, ahol lehet duplázni kettéosztás után bármilyen két lapot, és 6 pakli kártyával játszunk. Ez az egyik legfontosabb táblázat a játék során. A ház előnye +0.66%.

Többpaklis Blackjack stratégia táblázat

Hogyan működik a Blackjack lapszámolás?

Ok, most már túl komolyan veszed! A Blackjack lapszámolás az egyetlen módja, hogy te legyél előnyben. Nem illegális az Egyesült Királyságban, hogy egy lapszámoló stratégiával rendelkezz, de a kaszinók mindig odafigyelnek erre.

Hogyan számold a lapokat?

Sok módja van a Blackjack lapszámolás stratégiájának. Most megosztunk veled egyet ezek közül.

Először az alapstratégiáját kell megtanuld a Blackjacknek:

Hogyan számold a lapokat

A második lépésben értékeket kell adj a lapokban. A Hi-Lo módszert ajánljuk. 2-től 6-ig + 1-et, a 7, 8, 9 0-át, a többi lap pedig +1-et ér.

Már félúton vagy. A minimum téttel kell játssz egy ideig, hogy információt gyűjts.

Már elhatároztad, hogy mennyi pénzzel és milyen tétekkel fogsz játszani. Azt ajánljuk, hogy a minimummal kezdj és 1000 tétes pénzösszeggel szállj be. Így az esélyeid a vesztésre 1 %-os.

A következő lépés, hogy használd az információt. Oszd el a számot a paklik számával, és eszerint tedd a tétet. Ne felejts el gyakorolni, mielőtt pénzben játszanál és ismerd meg alaposan a lapszámolás Blackjack Lehetőségeit!

A Blackjack kombinációk valószínűsége

Először is gondoljuk arra, hogy előfordulhat, hogy sikertelen lesz a taktika, amellyel megjósoljuk az osztó végső kombinációját az először húzott kártyája alapján. A valószínűségi lehetőségek arra vonatkozóan, hogy bizonyos számú pontot szerez az osztó, százalékban kifejezve jelenik meg.

A táblázat tartalma azt mutatja, hogy a kereskedő bizonyos kezdő kártyájával a bizonyos pontok megszerzésének vagy a "túllépésének" a valószínűsége élesen növekedhet vagy csökkenhet.

Az osztónak jó esélye van a Blackjack megszerzésére: ha első lapja 10, J, Q, K - 7,7% és az első Ásszal ez a valószínűség 30,8 %-ra nő. Az osztó kártya párjának és első lapjának elemzésével összehasonlítva ezeket az információkat, a játékos számára veszteséges kombináció esélyével többet tud elérni.

Hogyan játszhatsz különböző kezekkel sikeres Blackjack stratégia használatával?

Néhány blackjack tippet vázolunk fel most, amelyek túlmutatnak az alapvető blackjack stratégia ismereteken. Ezek leírják, hogyan kell kezelni bizonyos kezeket. Háromféle blackjack kezet nézünk meg: puha kezek (ász és számkártya), kemény kezek (két kártya ász nélkül) vagy párok (kettő egyforma).

Hogyan játszhatsz kemény kezet (ász nélküli kéz stratégia)?

A kemény leosztás bármely két számból vagy képes lapokból állhat, és nincs köztük ász. Általánosságban elmondható, hogy húzni kell egy másik kártyát, ha az érték 4 és 12 között van. Ha viszont megszámolod a kártyáidat, és azok összege meghaladja a 13 pontot, akkor a helyes Blackjack stratégia az osztó kártyájától függ. Ha annak értéke 2–6, akkor állj meg! Ha viszont az osztónak van 7, 8, 9, 10, képes kártyája vagy ásza, akkor kérj még kártyát!

Hogyan játszhatunk lágy kezet (ászos kéz)?

A lágy kéz a Blackjackben számkártyából és ászból áll. A helyes Blackjack stratégia ebben az esetben viszonylag egyszerű. Ha van ászod és 2, 3, 4, 5 vagy 6, akkor kérj kártyát! Ha viszont a kártyák ászból és 7-ből, 8-ból vagy 9-ből állnak, akkor állj meg és ne húzz több kártyát!

Hogyan játsszunk páros leosztást?

Arról van szó, hogy mikor kell egy párt kettéválasztani és két külön kézre bontani. Azt már tudod, ezt a folyamatot Blackjackben Splitnek nevezzük. Az optimális stratégia szabályai a következők:

 • Oszd szét a 2-2, 3-3, 6-6, 7-7 és 9-9-nél, ha az osztónál 2–7 van.
 • Soha ne oszd szét 4-4, 5-5 vagy 10-10 kártyákat!
 • Mindig oszd szét a 8-8-at és Á-Á-t!

Tippek a gyakorlatban: a Blackjack számolás

A játék egyik legnépszerűbb a Blackjack tippek között a kártyák számolása. A Blackjack kártyák számlálásának megtanulása nem egyszerű. A játékosnak minden egyes kiosztott kártyát figyelembe kell vennie és fejben kell tartania, hogy hány magas vagy alacsony lapot játszottak már le a pakliból. A gyakorlatban ez csak rendkívül tehetséges és intelligens emberek számára működik.

A Blackjack tippek kártya számlálásának másik problémája, hogy a világ legtöbb kaszinójában abszolút tiltott. Bárkit, akit ezzel elkapnak, általában kitiltják a kaszinóból. Nyilván ezt az online felületeknél más a helyzet.

Blackjack taktika - Tippek a játékosoknak

Az alábbi tippek segítségedre lehetnek, hogy profivá válhat a taktika kialakításával:

 • Használd a kártyaszámolás lehetőségét megfelelően, ehhez tanulmányozd a Blackjack táblázatokat!Special Cases with 16 Points. There are a few things you should know about blackjack surrender and the 16-point rule. If you have 16 points, you will want to surrender against a dealer's 9, 10 or Ace. In all other cases, just refer to the chart you have handy.

 • Mindig gondolj vissza a Blackjack taktika lépéseire és használd a stratégiákat, használj egyszerre több rendszert!

 • Ne használd túl gyakran a "feladom" opciót! A legjobb, ha csak akkor adod fel, ha 16-nál jársz, és a kereskedőnek 9, 10 vagy Ásza van.

 • Dr. Pepper szabálya szerint: Ha van egy 10-es és egy 2-es számod, az osztó 4-et mutat, akkor mindig húzz egy másik kártyát!

 • Ha teheted, kerüld el a Biztosítást, mert hosszú távon nem nyereséges!

 • Válaszd ki a megfelelő helyet a Blackjack asztalnál! Főleg, ha tudod, hogyan kell a kártyákat számolni.

 • Oszd fel az Ász és 8-as párokat!

 • Ne oszd fel a 10-es értékű kártya párokat: 10-esek, Királyok, Dámák, Bubik!

 • Oszd fel a ketteseket, hármasokat, hatosokat, heteseket és kilenceseket (kivéve, ha az osztónál 7-es vagy magasabb kártya van)!

 • Duplázz tizeneggyel, de akkor ne, ha az osztónak Ásza van!

 • Alap taktika: Kérj még lapot 11-nél vagy kevesebbnél!

 • Ha 12 és 16 között vannak lapjaid, akkor kérj lapot, ha az osztó kártyáinak értéke hét vagy annál magasabb.

 • Soft 17-tel vagy kevesebbel mindig kérj még lapot!

 • Soft 18-nál kérj lapot, ha az osztónak 6-os értéke van vagy kevesebb.

 • Ne kérj lapot 17-es hard hand nél vagy annál nagyobb nál.

 • Soft 19-nél ne kérj több lapot!

Rossz Black jack stratégia rendszerek

Ebben a bekezdésben bemutatunk néhány olyan gyenge Black jack stratégia lehetőséget, amik leginkább csak a vesztedet fogják okozni. Ezért kerüld el őket messzire! Ha azon kapod magad, hogy az alábbiak közül valamelyik jellemző a kártyajátékodra, akkor egyértelmű, hogy van még mit tanulnod:

 • Kártyahúzás megtagadása: A kezdők Black jack strategia hibája, hogy gyakran félnek több kártyát felhúzni. Ez azonban rossz taktika. Másrészt tanuld meg a valószínűségeket, mikor kell több kártyát húzni és mikor nem!

 • Blackjack kártyaszámolás kipróbálása: Mint említettük, rossz ötlet kipróbálni a kártyaszámlálást. Hacsaknem mindig is zseni voltál matekból.

 • Az osztó stílusának másolása: Az osztó egy olyan Black jack stratégia része, amit soha nem szabad másolni. Játékosként ez a taktika nagyon bajos lenne és hosszú távon rengeteg pénzt veszítenél.

 • Mindig élsz a biztosítással: Ez a fajta fogadás hosszú távon nem nyereséges, ezért ne használd! Minden alkalommal, amikor ezt az oldalsó fogadási stratégiát alkalmazza, halmozod a veszteségeket.

A Black Jack játék szabály főbb kifejezései

Blackjack két lapos kéz, amely ászból és bármely 10 értékű kártyából áll.
Kártyaszámolás az eddig kiosztott kártyák mentális rögzítése a jövőbeni kártya tendenciák előrejelzése érdekében.
Shoe a Black Jack játék szabály szerint az a rész az asztalon, ahová a kártyákat helyezik és elosztják.
Monkey 10-es értékű kártya.
Bust amikor a játékos túllépi lapjaival a 21 ponto
Hard Hand a Black Jack játék szabály szerint egy kéz, ami nem tartalmaz ászt, vagyis csak egy teljes értéke lehet.
Hit újabb kártya húzása.
Pár kétkártyás kéz, amely azonos értékű kártyákat tartalmaz. A párok megoszthatók.
Soft Hand egy kéz, amely 11-es értékű ászt tartalmaz, vagyis egy másik lapot lehet kérni.
Double Down az eredeti összeg összegének újbóli fogadásához és csak egy további kártya kérése.
Split Black Jack játék szabály lehetőség az eredeti összeg újbóli fogadására és két azonos értékű kártya két külön kézre osztására.
Biztosítás csak akkor ajánlott tét, ha a kereskedőnek ásza van. 2-1-es szorzón fizetnek, ha az osztó blackjack-et kap.
Stand/Stay Kifejezés, hogy nem kérünk további kártyákat.
Surrender lehetőség a tét felének elvitelére, amikor a játékos úgy gondolja, hogy nem tudja legyőzni az osztót.

GYIK – Blackjack játék főbb kérdései

 • Mi a kártyaszámolás lényege, hogyan történik?

  A Black jack lapok számolása egy matematikai módszer, ami szerint bizonyítottan a nagy értékű kártyák hasznosabb a játékos számára, mint az osztónak. Az alacsony értékű kártyák előnyösebbek az osztó számára. A hetes, nyolcas és kilences semlegesek. Átlagosan ezek a kártyák nem nagyon segítenek a játékosnak vagy az osztónak. Ez a játék strategy a lapszámolás nál.

 • Többféle Blackjack játék létezik?

  A játék több változatban létezik, amelyek többsége ugyanazon elven alapszik, de apró változtatásokkal. A Spanish 21 a Blackjack egyik változata, ahol a négy 10-es lapot kiveszik a pakliból, de ha 21-et kapsz, akkor is nyersz, ha az osztónak is 21-e van. Szóval igen, többféle közül válogathatsz.

 • Mi a legrosszabb stratégia a Blackjack játék során?

  Önmagában nincs legrosszabb stratégia, mivel mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Blackjack rossz stratégiája a Blackjack szabály helytelen alkalmazására vagy végrehajtására utal. Fentebb a Blackjack tippek és trükkök közt olvashattál ezekről pl., hogy ha csak teheted kerüld el a biztosítási tétek alkalmazását vagy, hogy ne félj kártyát húzni, amikor kell!

 • Mi a Blackjack játék tökéletes stratégiája?

  A játék tökéletes stratégiája a duplázás és a párok felosztásának szabályainak elsajátítása leginkább. Ezek a fejlettebb, kifinomultabb Blackjack basic strategy részei, amiket a játékosoknak meg kell tanulniuk, miután elsajátították az alapvető szabályokat. Erre is mondják, hogy a tudás hatalom. Minél többet tudsz meg a Blackjack stratégia lehetőségekről, annál erősebb játékos leszel az asztalnál!

Betöltés
___
Játssz pénzt
popup

Fogadjon lenyűgöző bónuszt a biztonságos online kaszinóból

10.000 Ft

Szerezd meg a bónuszt
Nem, köszönöm

Blackjack77 sütiket használ, hogy a legjobb élményt nyújtsa Önnek. Ha továbbra is használja ezt a weboldalt, akkor feltételezzük, hogy egyetért vele.

adatvédelmi-irányelvek